In LeisureDome is zoveel te beleven dat ik er mij moeiteloos uren kan amuseren.

Spring-in-'t-veld Kyano Barlage

De 9-jarige Kyano Barlage komt, vooral in de wintermaanden als het te koud is om buiten te spelen, nagenoeg wekelijks in LeisureDome. Ondanks zijn jonge leeftijd is Kyano al jaren een regelmatige bezoeker van het attractieparadijs. Het begon in eerste instantie in de Darteldome. “Vroeger wilde ik daar áltijd naartoe”, vertelt Kyano. De Darteldome is de jeugdige Kerkradenaar ontgroeid, maar nu hij ouder is, is de keuze voor het aantal attracties alleen maar groter. Inmiddels zijn Lasergame, Glowgolf, Space Jump, Bowlo en de Soccer Arena geen onbekend terrein meer voor Kyano. En ook bij de eetgelegenheden Happy Italy en Parkstad Plaza is Kyano zo nu en dan te vinden. Wat hij daarvan vindt? “Lekker!”, roept hij volmondig.

De favoriete attracties van Kyano zijn de VUE bioscoop en Gamestate. Bij die laatste is hij ongeveer een keer per maand: “Maar ik zou hier wel elke dag willen komen!” Al lopende door LeisureDome beginnen de ogen van Kyano te stralen. In de Gamestate struint Kyano enthousiast van het ene naar het andere spel. Dat de gamehal plezier biedt voor de hele familie blijkt bij een spel waarbij het draait om oog-handcoördinatie. “Dit spel speelt mama vaak!”, roept Kyano.

We steken binnendoor naar Spacejump. “Ik kom bijna met ieder kinderfeestje naar LeisureDome”, vertelt Kyano terwijl om hem heen kinderen druk hun ervaringen evalueren. Maar dat is geen probleem voor Kyano. In LeisureDome is zoveel te beleven dat hij zich er nog altijd moeiteloos uren kan amuseren. Dat LeisureDome een populaire bestemming is voor kinderfeestjes is ook te zien tijdens de rondgang door het gebouw. Bij Glowgolf zit een groep kinderen op frietjes te wachten en bij de Lasergame staat een lange tafel met ballonnen klaar voor het volgende feestje. “Overal zijn altijd veel kinderen. Maar dat stoort niet. Je hoeft eigenlijk nooit ergens te wachten.”

De enige attractie in LeisureDome die nog ontbreekt op het lijstje van Kyano is de nieuwe klimhal Clip ’n Climb: “Maar dat gaat wel binnenkort gebeuren!”

Terug naar de homepage